Majdnem mindenki elment választani Császlón

A Heves megyei Feldebrőn és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Császlón is időközi polgármester választást tartottak vasárnap. Feldebrőn a korábbi alpolgármester, Császlón pedig Porkoláb Zsigmond független jelölt nyert. A szabolcsi faluban közel 90 százaklékos volt a részvételi arány.

Gecse Mihály eddigi alpolgármestert választották az érvényes szavazatok 65 százalékával a Heves megyei Feldebrő új polgármesterévé a községben vasárnap megrendezett időközi polgármester választáson - közölte a helyi választási iroda vezetője. A másik jelölt, Virág István a voksok 35 százalékát gyűjtötte be. Mindkét jelölt függetlenként indult a polgármesteri posztért. A 985 választásra jogosult polgár közül 507-en adták le voksukat; a szavazatok közül 502 volt érvényes. Gecse Mihály 324, Virág István pedig 178 voksot kapott.

A független Porkoláb Zsigmond kapta a legtöbb szavazatot az időközi polgármesteri választáson vasárnap Császlón. Így az önkormányzati ciklus végéig 2006 őszéig ő lesz a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település vezetője. A választáson a részvételi arány 88,17 százalékos volt, a 296 szavazásra jogosult helyi lakos közül 261 adta le voksát - mondta a választás törvényességét felügyelő szakember.

A győztes Porkoláb Zsigmond 101 szavazatot, míg a másik négy - ugyancsak független jelölt - közül Tóth Sándor 75, Kovács László 62, Makkai Árpád 18, Nagy István pedig 4 voksot kapott. Egy szavazat érvénytelen volt. Az időközi választást a korábbi önkormányzati vezető, Kanyó József György halála miatt tartották Császlón.