Hitelből számolnák fel a cigánytelepeket

Az esélyegyenlőségi hivatal 12,5 milliárd forintot szán a következő három évben arra, hogy felszámolják a cigánytelepeket. A kormányzat a pénz jelentős részét hitelből teremtené elő, melyet az Európa Tanács fejlesztési bankjától kérne - írja a Népszabadság.

10,5 milliárd forintos hitelt kér a kormányzat az Európa Tanács fejlesztési bankjától a cigánytelepek felszámolására - írja a Népszabadság Teleki László államtitkár csütörtöki bejelentése alapján. Az államtitkár a lapnak elmondta, hogy pénzt kétmilliárd forinttal egészíti ki a magyar költségvetés, amelynek a fele már megvan, a másik feléről több tárcával egyeztetnek. A pénzből a telepek megszüntetése mellett oktatási, foglalkoztatási és egészségügyi programokra is költenének. A romaügyi államtitkár szerint az összesen 12,5 milliárd forint három évre elegendő.

Teleki László azzal magyarázta, hogy a kormány legutóbbi ülésén nem fogadta el az új középtávú roma intézkedési csomagot, hogy a kabinet tudni szeretné, mibe kerülnek a roma foglalkoztatási programok, és van-e ezekre pénz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK