Második Városliget lesz az Orczy-kert

Öt év alatt Budapest második Városligetévé válna a józsefvárosi Orczy-kert - írja a Magyar Hírlap. A kert teljes megújítása 20 milliárd forintba kerülne, melyet közösen állna az állam, a főváros és a VIII. kerületi önkormányzat.

Budapest második Városligetévé tervezik alakítani a Nagyvárad tér és a Klinikák között elterülő 11 hektáros Orczy-kertet. A teljes felújítás - a mai áron számolva - elérné a 20 milliárd forintot. Az erősen szennyezett talajt két méter mélységig teljesen ki kellene cserélni, csak ez a munka egymilliárd forintba kerül. Ezután indulhatna a teljes átépítés és parkosítás, melynek során a tervezők reneszánsz kertté alakítanák át a parkot - mondta a Magyar Hírlapnak Mitus Zsuzsanna, a VII. kerületi önkormányzat alpolgármestere. A tervek szerint 2008-ra helyet kapna a kertben egy lovaspálya, tornacsarnok és szabadtéri színpad is.

Mindaddig nem lehet elkezdeni a munkálatokat, amíg az önkormányzat meg nem állapodik a területen működő kisvállalkozókkal. A parkban jelenleg ugyanis raktár, műhely és egy vendégház is működik.