Juharszirupos kekszek

Kaldeneker György szakács hétről hétre finomságokat ajánl oldalainkon. A héten juharsziruppal készült ételek receptjeit mutatja be.

Egy tálba szitáljunk 30 dkg finom lisztet, 1 teáskanál sütőport, fél teáskanál szódabikarbónát. Daraboljunk bele 12 dkg vajat, adjunk hozzá  7 dkg barna cukrot, majd morzsoljuk alaposan össze. Öntsünk bele 4 evőkanál tiszta juharszirupot, 1 egész tojást, és az egésszel gyúrjuk jól össze. Formáljunk cipót belőle, letakarva hűtőben legalább egy órán keresztül pihentessük.

Egy lisztezett deszkán nyújtsuk 3 milliméter vastagságúra, juharlevél formájú kiszúróval szaggassunk belőle levélformákat (ha nincs levélkiszúrónk, bármilyen forma megfelel). Tegyük sütőlapra, 150 fokos sütőben süssük 10-12 perc alatt aranysárgára. Fémdobozba téve sokáig eltartható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK