Vallomást tett az egyik móri gyanúsított

Őrizetbe vétele óta először, vallomást tett az ügyészek előtt K. Ede, a 2002 májusában nyolc emberéletet követelő móri mészárlás egyik gyanúsítottja - írja a Népszabadság. A férfi tagadta, hogy köze lett volna a móri vérengzéshez, ugyanakkor beismert egy másik bűncselekményt - ezzel több olyan bizonyítékot is megdöntött, mellyel a rendőrök a móri rablásban való részvételét akarták bizonyítani.

Nem sokkal a vádemelés előtt, őrizetbe vétele óta először vallomást tett az ügyészek előtt K. Ede, a 2002 májusában nyolc emberéletet követelő móri mészárlás egyik gyanúsítottja - írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy K. Ede tagadta, hogy köze lett volna a 8 halálos áldozatot követelő bankrabláshoz, ugyanakkor beismerte, hogy 2002. május 12-én részt vett Eisenstadtban egy pénzszállító kirablásában, ahol társaival 20 millió forintnyi eurót zsákmányoltak. Az osztrák hatóságok állítólag korábban elküldték az eisenstadti rablás nyomozati iratait, de akkor a magyar nyomozók nem tulajdonítottak neki jelentőséget.

Kaiser azzal, hogy beismerő vallomást tett az eisenstadti rablással kapcsolatban, több olyan bizonyítékot is megdöntött, amelyekkel korábban az ORFK azt próbálta bizonyítani, hogy részt vett a móri mészárlásban. Például, hogy a móri zsákmány rá eső részéből fizette ki autója lízingdíját, és vásárolt egy értékes órát Bécsben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK