Huszonnégyórás programozóverseny indult

Huszonnégyórás nemzetjközi programozóversenyt rendez szombaton és vasárnap a Magyar Villamosmérnökhallgatók Egyesülete a Simonyi Károly Szakkollégium közreműködésével a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. A verseny negyedik alkalommal kerül megrendezésre.

A nemzetközi verseny célja, hogy a hazai és a külföldi informatikus hallgatóknak, valamint az iparban dolgozó profiknak lehetőséget nyújtson képességeik és önmaguk határainak megismerésére extrém körülmények között, áll a szervezők tájékoztatójában.

Az internetes előválogatóra 250 csapat jelentkezett 4 kontinens 39 országából, melyből 30 jutott a döntőbe, ahol 12 magyar, 7 lengyel, 3 román, 2 svéd, 2 litván és 1-1 argentin, orosz, ukrán és iráni csapat méri össze tudását.

A háromtagú csapatok a verseny ideje alatt tetszőleges eszközöket és segédanyagokat használhatnak, amennyiben azokat a verseny helyszínére szállították a feladat kihirdetése előtt. Ezután azonban külső segítség, internet vagy mobiltelefon, nem vehető igénybe.

A verseny szombaton reggel 9-től másnap vasárnap reggel 9-ig tart, a verseny eseményei az interneten folyamatosan nyomon követhetőek.