Káoszt okozhat az M7-es lezárása

Egész napos torlódásokat okozhat, hogy keddtől 10 napra teljesen lezárják az M7-es Budapest felé vezető oldalának 5 kilométeres szakaszát felújítás miatt. A város felé tartók szerda reggel szembesülnek először a lezárással. Az elkerülő útvonalakat táblák jelzik majd.

Keddtől hatalmas dugókra kell számítani az M7-es környékén, a Budapest felé vezető oldalon ugyanis teljesen lezárnak egy 5 kilométeres szakaszt. Az útlezárás Érdnél kezdődik, és az M1-M7-es autópálya közös szakaszának kezdetéig tart. A forgalmat várhatóan 10 napra terelik le a pályáról, az elkerülő útvonalakat táblák jelzik majd. Kerülni az M0-s autóút, illetve a 7-es és 6-os főutak felé lehet. 

A sztráda felújításának munkálatai májusban kezdődtek, és június közepéig tartanak, de teljes lezárásra csak ebben a 10 napban kerül sor. A forgalmat nem tudják átterelni, a lezárás feltétlen szükséges - állítják az Állami Autópálya Kezelő Rt. szakemberei -, ugyanis ezen a szakaszon a vasúti híd miatt az autópálya összeszűkül, és a túloldalon nem férne el a kétirányú forgalom. A 10 nap alatt közel 300 millió forintért újítják fel a burkolatot és a padkát, valamint szalagkorlátot is felszerelnek.

Az Állami Autópálya Kezelő azt kéri az autósoktól, hogy előre tervezzék meg, melyik úton érkeznek a fővárosba, hogyan tudják elkerülni a lezárást és a torlódást. Az útlezárás időszaka várhatóan egy vasárnapot érint (június 6.), amikor a Balaton felől visszaérkezőknek a szokásosnál is nagyobb fennakadásra kell számítani.