Még mindig Dávid Ibolya a legnépszerűbb

Az európai parlamenti választások előtt is változatlan az élvonal a politikusi népszerűségi ranglistán. Dávid Ibolya, Mádl Ferenc és Bárándy Péter állnak a dobogón a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint. A hónap nagy nyertese Persányi Miklós, akinek népszerűségi indexe jelentősen javult.

Továbbra is Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Mádl Ferenc köztársasági elnök áll a politikusi népszerűségi lista élén - derül ki a Szonda Ipsos májusi közvélemény-kutatásából, melyet a Népszabadság közöl. Őket Bárándy Péter és Szili Katalin követi.

A hónap kedvező értékeléseket hozott a kormánytagoknak, majdnem mindegyikük pontszáma emelkedett. Gyakoriak az 1-2 pontos növekedések, míg Burány Sándor és Kiss Péter 3 ponttal tudta növelni pontszámát. A legnagyobb változás a környezetvédelmi miniszter esetében történt. Persányi Miklós népszerűségi mutatója 5 ponttal nőtt.

Az elmúlt két hónapban - megítélésének a tavalyi évben regisztrált visszaesése, az idei évben tapasztalt stagnálása után - javult Medgyessy Péter presztízse is. A kormányfő mostani, a ciklus közepén elért pontszáma 51-es, amellyel népszerűbb, mint elődei az ehhez hasonló időszakban.

Demszky Gábor most a megszokottnál valamivel hátrébb sorolódott, aminek oka a kampány által előidézett fokozottabb pártpolitikai jelenlétében keresendő. A múlt havihoz képest a fideszesek 4 ponttal, az MSZP-sek 6 ponttal kevesebbet adtak Demszkynek, míg az SZDSZ hívei 3 ponttal többre értékelték.

KAPCSOLÓDÓ CIKK