Életfogytiglant kapott a bolti sorozatgyilkos

Jogerősen is életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték Erdélyi Nándort. A bolti sorozatgyilkossági ügy vádlottja leghamarabb 25 év múlva szabadulhat. A Fővárosi Ítélőtábla ezzel a döntésével helyben hagyta az elsőfokú ítéletet. Az ítéletet másodfokon azért nem súlyosbíthatta a bíróság, mert az ügyész elkésett a fellebbezéssel.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön helybenhagyta a bolti sorozatgyilkosság miatt Erdélyi Nándorra elsőfokon kiszabott életfogytiglani szabadságvesztés büntetést. Erdélyit bűnösnek mondták ki nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, továbbá lőfegyverrel visszaélés és más bűncselekmények miatt. Mindezért életfogytiglanra ítélték, azzal, hogy leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható szabadon.

 

A négy ember megölésével vádolt Erdélyi Nándor a csütörtöki tárgyaláson elfogultsági indítványt nyújtott be az ügyét tárgyaló bírák ellen, de kérelmét elutasították.

 

A Fővárosi Bíróság elsőfokú ítéletében Erdélyi Nándort nyereségvágyból, több emberen elkövette emberölés miatt életfogytiglanra ítélte, melyből leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható szabadlábra. Az elsőfokú ítélet kihirdetésekor az ügyész három nap gondolkodási időt kért a fellebbezésre. Ezután úgy döntött, hogy fellebbez a döntés ellen, de az irat késve érkezett a bíróságra, ezért azt nem vették figyelembe, így nem lehetett súlyosbítani az elsőfokú ítéletet.

 

Ugyanakkor Erdélyi Nándor ügyvédje perbeszédében a négy ember megölése és a lőfegyverrel visszaélés vádja kapcsán bizonyítottság hiányában felmentést kért. Az ügyvéd kifejtette: alig vannak Erdélyi Nándort terhelő közvetlen bizonyítékok és az indíték is hiányzik.

 

Az elsőfokú ítélet, amely kimondta Erdélyi Nándor bűnösségét, tényállásában azt állapította meg, hogy az újvidékű születésű férfi, akit korábban már elítéltek a fővárosban elkövetett bolti rablások miatt, szabadulása után, 1998 január-februárjában három fővárosi boltban közvetlen közelről, pisztollyal kivégzésszerűen fejbe lőtt négy eladót, és ezzel összesen mintegy 50 ezer forintot zsákmányolt.

 

Erdélyi Nándor több mint 6 éve van előzetes letartóztatásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK