Ne takargasd gömbölyű idomaid!

90-60-90: sokan gondoljuk azt, hogy amennyiben mell-, derék- és csípőbőségünk eltér az örökkön áhított álomszámoktól, akkor nekünk annyi, jobb ha meg sem próbálunk felöltözni, elég ha magunkra aggatunk bármilyen göncöt, most jó lesz, úgyis lefogyunk, majd akkor veszünk magunknak új ruhákat. Hogyan lehet elszakadni a kifutók diktálta csontkollekció-divattól? Hogyan lehet megtalálni a hozzánk illő ruhafazont?

Nem is különös az, ha önbizalmunk a béka popsija alatt hever, hiszen a plakátokon, reklámokban, divatlapokban tökéletes alakú modellekkel bombáznak bennünket, akiken minden ruhadarab úgy áll, ahogyan azt a nagykönyvben megírták, mi pedig folyamatosan szembesülünk saját, tökéletesnek éppenséggel nem nevezhető méreteinkkel. Arra biztatnék mindenkit, hogy az átmeneti időszakban is, amíg az álomhatárt el nem éri, próbálja meg a legtöbbet kihozni magából, mert fel lehet öltözni csinosan nagyobb méretekben is, lehet követni a divatot testesebb alkattal is.

Első és legfontosabb feladatunk tehát, testünk elemzése, arányaink megállapítása.
Biztos vagyok abban, bármennyire nem vagyunk is alkatunkkal megelégedve, találunk magunkban valamit, egy icipici kis pontot vagy testrészt, ami tetszik. A cél az, hogy arra irányítsuk a figyelmet. A külvilág nem egy nagyobb méretű popsira, egy vastagabb karra vagy nagyobb hasra figyel fel, összbenyomás alapján ítélnek meg minket, s amennyiben az harmonikus, máris nyert ügyünk van.

Megpróbálok néhány általános tanácsot adni, hogyan használhatjuk ki maximálisan a ruhadarabokat és állíthatjuk azokat szépségünk szolgálatába.

Akik főleg a hasukra szednek fel kilókat, de válluk és csípőjük egyaránt széles, azok semmi esetre se viseljenek derékban szabott ruhákat. Egyenes vonalú blézerek, ingek, alattuk egyenes szoknya vagy térdig érő kabátruha a legjobb választás számukra.

Ennek ellentéte az úgynevezett homokóra alkat, akinek a dereka vékony, de melle, csípője széles. Ez az alkat mindig nőies és szexis, nem szabad derékban bő ruhákkal eltakarni, mert összhatásában kövérebbnek látszik, mint a testvonalat követő öltözékben.

Azoknak, akiknek felsőteste vékony, és akár két-három számmal is kisebb méret kell, mint alsórészből, leginkább a lágy esésű, enyhén bővülő hosszú szoknyák állnak jól. Hosszított blézerek, kardigánok előnyösek lehetnek, mert felülre helyezik a hangsúlyt.

Forrás: fitt.info

Van persze olyan alkat is, amely mindenhol kerek. Igen ám, de az ilyen típusú nőket legtöbbször csodás, formás lábakkal ajándékozta meg a sors. Máris van mit kiemelni, a férfiak bolondulnak a szép lábakért! Legyen a szoknya rövid, és egyenes, a felsőrész pedig minél egyszerűbb.

A színeket illetően is kialakult az a téves elképzelés, hogy a kövérebb nőknek mindig feketében kell járni. Való igaz, hogy a sötétebb színárnyalatok keskenyítenek, de nem kell minden esetben, kizárólag a feketét használni. Ráadásul elég, ha a szoknya vagy nadrág sötétebb, amennyiben csípőtájékon jelentkeznek a gondok, a felsőrészek viszont bátran lehetnek olyan élénk színárnyalatok, amelyek derítik az arcot, üdévé, széppé varázsolnak, vagyis elvonják a figyelmet a problémásabb helyekről.

Rengeteg variáció, játék és lehetőség rejlik az öltözködésben. Felejtsük el a mindent takaró bő ruhákat, mert azzal csak beskatulyázzuk magunkat az elkeseredett kövér nők táborába. Csak ismételni tudom magam és felhívni a figyelmet arra, hogy a legfontosabb az alapos, őszinte elemzés, jól szemügyre kell vennünk minden oldalról testünk minden egyes pontját, tisztában lenni azzal, ami szép, és ami kevésbé, aztán irány, kalandra fel. Próbafülkébe be és próbafülkéből ki. Másképp nem megy.

Dunai Anita
divattanácsadó

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK