Kormányzást előkészítő csoportot hoz létre a Fidesz

2004.09.01. 7:25

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség a közeljövőben egy, a kormányzást előkészítő csapatot hív életre, amely az eddig üresen álló székházban, a budapesti Lendvay utcában kap otthont. A csapat vezetője az eddigi kabinetfőnök, Navracsics Tibor lesz - tudta meg a Népszabadság.

Valószínűleg a kormányzást előkészítő csoportot tennivalóiról is tárgyal a Fidesz azon a háromnapos kibővített elnökségi ülésen, amely szerdán fejeződik be. A zárt tanácskozást Siófokon, a Széchenyi-tervből félmilliárd forinttal támogatott új szállodában, a Residence Konferencia és Wellness Hotelban rendezték meg. A megvitatott témák között volt az uniós választások tapasztalatainak összegzése, valamint a 2006-os parlamenti választások kampányának előkészítése.

A résztvevők a Medgyessy Péter miniszterelnök lemondásával, valamint a Gyurcsány Ferenc jelölésével kapcsolatos új helyzetet elemezték. A megváltozott helyzethez új arcokat is keresnek, valószínűleg Révész Máriusz helyébe is más szóvivő lép - hogy ki, azt még nem lehet tudni.

"A Fidesznek nem áll érdekében a közéleti káosz, és nem számol elhúzódó kormányválsággal" összegezte a Népszabadságnak a Siófokon elhangzottakat az egyik résztvevő, aki hozzátette: a következő választásokig a jobboldal Gyurcsány Ferenccel számol miniszterelnökként. Közben intenzíven készülnek a kormányzati szerepvállalásra, és ha nem is árnyékkormányt, de a minisztériumi struktúrákkal párhuzamos rendszert hoznak létre - ennek a műhelynek ad majd otthont a régi székház. Az új kabinetfőnök valószínűleg Orbán Viktor mostani titkárságvezetője - a korábban Dávid Ibolya mellett dolgozó - Kozma Ákos lesz, míg a PR-feladatok Habony Árpádnál futnak majd össze.

KAPCSOLÓDÓ CIKK