Egy tartály robbant szét a Mátrai Erőműben

2004.10.01. 15:44

A gőz nyomásának levezetésére szolgáló tartály robbant szét csütörtökön este a Mátrai Erőmű Rt. V-ös blokkjában - közölte a társaság igazgatóságának elnöke. A baleset pontos okát egyelőre nem tudták meghatározni, környezetkárosodás nem történt. 

A gőz nyomásának levezetésére szolgáló, úgynevezett expander tartály robbant szét csütörtökön este a Mátrai Erőmű Rt. V-ös blokkjában - közölte a társaság igazgatóságának elnöke pénteki, Visontán megtartott sajtótájékoztatóján.
   
"Az nem kezelőhely, a tartálynál nem szokott tartózkodni ember, vagyis senki nem volt potenciális veszélyben. Környezetkárosítás nem történt, a baleset pontos okát egyelőre nem lehet meghatározni" - mondta Valaska József. Az elnök hozzátette, hogy a robbanás nyomán ugyanakkor leállt az áramtermelés az erőmű egyenként 212 megawatt teljesítményű IV-es és V-ös blokkjában. Közlése szerint a IV-es blokkot egy új olajellátó rendszer kiépítése után még szombaton begyújtják, így vasárnap újra áramot termelhet. Az V-ös blokk helyreállítása 10 napot igényel.