A pörgősebb jobban fekszik

2004.12.28. 14:52

Megjelent a pornósztárból topless dj-vé avanzsált Niki Belucci első albuma. Nem annyira a lemezről, mint inkább róla beszélgettünk vele, úgy is, mint új jelenségről az elektronikus zenei palettán. Annál is inkább, mivel - mint az alábbiakból kiderül - nem szerzői és nem is mixalbumról van szó, Niki csak a "zenei elképzelését" adta hozzá.

Hogy lesz egy pornósztárból dj?

- Először is, a pornózásnak semmi köze a dj-zéshez. Ami engem illet, ötéves korom óta technozenét hallgatok. Édesapám ezt a stílust szerette és Németországból hozott kazettákat. Aztán amikor még pornóztam, jártam bulikba és mindig felnéztem a dj-kre. Azt gondoltam, de jó nekik, azt játszanak, amit akarnak. Később rájöttem, hogy ez nem teljesen így van. Lejártam az E-klubba, összehaverkodtam egy dj sráccal, Balatoni Lacikával. Néha beálltam a pultba, aztán kitaláltam, hogy én is dj leszek. Két hónapon keresztül napi öt órákat gyakoroltunk Lacikával. Aztán két évvel ezelőtt, Pünkösd vasárnap felléptem.

A személyed azért mindenképp összekapcsolja a pornót a zenéléssel. Hiszen a bulikon mégiscsak topless nyomod.

- Igen, ez egyébként újdonság, olyannyira, hogy még külföldi topless-dj-ről sem hallottam. Nem utánoztam le senkit, ez az én imázsom. Különben kétségtelen, hogy a legtöbben a pornóból ismerik a nevemet.

Hogy néz ki egy fellépésed?

- Játszom két órát, utána következik egy erotikus show, vibrátorral. Ez utóbbi pontosan a múltam miatt jutott eszünkbe, de jövőre már nem én fogom csinálni. Bízom benne, hogy találunk egy dekoratív, nagy mellű, jó seggű csajt, aki méltón helyettesít.

Fotó: Aris

Amikor játszol, akkor sem takargatod magad. Nem kapsz beszólásokat?

- Nem jellemző. A lányok kicsit tartózkodóbbak, de az egyik bulim után pont egy lány ölelgetett és mondta, hogy milyen jó volt. A szigeten beszólt az egyik csapos, hogy miért nem mosogatok inkább. Mondtam neki, míg én vagyok a vevő, addig szolgáljon ki. Ez volt az egyetlen affér. Összességében nem érzem, hogy elítélnének az emberek azért, amit korábban csináltam.

Zaklatás előfordult már?

- Fogdosnak néha, de azért van a biztonsági személyzet, hogy az ilyen helyzeteket kezelje.

Nem érzed problémának, hogy akár nálad tehetségesebb dj-k nem jutnak olyan lehetőségekhez, mint te, csak mert nincsenek olyan adottságaik?

- Nézd, ha az én múltammal odaálltam volna, tessék, én vagyok Niki Belucci, zenélni akarok, nem biztos, hogy foglalkoztak volna velem. Nagyon sokat gyakorolok és tudom, hogy nem játszom tökéletesen. Biztos vannak nálam tehetségesebb dj-k, de ők hosszabb ideje is csinálják.

Vannak irigyeid?

- Persze, akik el vannak nyomva, nem annyi pénzért játszanak, és nem olyan helyen. Ők néha szórakoznak is velem. Folyamatosan beszélnek a mikrofonba, miközben keverek, hogy ne halljak semmit, megpiszkálják a lemezjátszót és hasonlók.

Fotó: Aris

Milyen zenéket preferálsz?

- A trance-es vonalat szeretem, például Tiestót. Hallgatok progresszívet is, de ezeket nem játszom, mert a pörgősebb zene jobban fekszik nekem. Voltam technobulin is, tök jól éreztem magam, vannak ilyen lemezeim is. Csak szerintem nem ezt várják tőlem.

Hol vásárolsz lemezeket?

- Az Underground  Recordsban veszem a progresszív és a technósabb korongokat. A Dj Service-ben pedig a slágeresebb darabokat. Körülbelül hetente hívnak, amikor újakat kapnak. Elém raknak vagy harmincat, én meg válogatok.

Mennyit gyakorolsz?

- Napi három-négy órát. Csak az a problémám, hogy rossz lemezjátszót vettem, csúszik, így kellemetlen rajta játszani.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK