Lassabban közlekednek a BKV járatai

2005.02.01. 6:48

Menetrend szerint elindultak kedd hajnalban a BKV járatai, de a szokásosnál lassabban közlekednek a síkos, nedves útszakaszok miatt. Budapesten egész éjszaka esett, a magasabban fekvő területeken hó, havas eső, a pesti oldalon eső.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. munkatársai keddre virradó éjszaka folyamatosan dolgoztak, így reggel az autóbuszok menetrend szerint indulhattak, bár lassabban közlekednek - mondta a részvénytársaság szóvivője. Szegedi Péter kedd hajnalban közölte: a fővárosban 24 órája folyamatosan havazik, a budai városrészben a magasabban fekvő pontokon még hófúvások is előfordulnak. A pesti oldalon havas eső, eső esik. A budai városrészben 7 centiméteres hóréteg hullott 24 óra alatt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. az éjszaka 90 géppel folyamatosan takarította a havat és sózta a főútvonalakat a budai városrészben, különösen az észak-budai városrész területén, és megkezdte a mellékútvonalakat takarítását is. Hajnalban a hófúvások miatt a mellékutakról vissza kellett térni a főutakra. A már megtakarított mellékutak is havasak az orkánerejű szél miatt.