Eloltották az égő szeméttelepeket

2005.05.29. 21:12

Eloltották Erdőkertes térségében vasárnap estére a szeméttelepet, amely nap közben nagy területen izzott, lángolt, ugyancsak eloltották a csömöri szemétlerakóban 1000 négyzetméteren izzó, lángoló hulladékot vasárnap estére - közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

A Pest megyei Erdőkertes közelében a szeméttelep harmada lángolt, de lakott területet nem veszélyeztetett sem a tűz, sem az égéstermékek - mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Dobson Tibor hozzátette: a tűzoltóság négy autóval vonult a helyszínre, egy az oltás után is a helyszínen marad. Az utómunkálatok még elhúzódhatnak.

A csömöri szemétlerakóban szombaton fellobbant lángokat csak vízzel nem lehetett eloltani, egyméteres vastagságban földet kellett hordani a területre. Ezért a hat tűzoltóautó mellett kivonult a helyszínre négy teherautó, amely hordta a homokot, és három tolólapos dózer, amely szétterítette - mondta Dobson Tibor.

A 15-16 méter mély gödrök, járatok, kürtők szeméttel vannak megtömve, és ha a föld alatt parázsló hulladék valahol levegővel érintkezik, akkor tovább izzik, füstöl. Ezért mindkét tűzesetnél egy-egy tűzoltóautó a helyszínen marad - tette hozzá a szakember, aki szerint még két napig is eltarthatnak az utómunkálatok.

A szóvivő tájékoztatása szerint egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.