Kisfiúval értékelte az évet az SZDSZ

2006.02.01. 8:41

Egy ötéves kisfiú segítségével gúnyolódott az SZDSZ Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor évértékelő beszédén. A kisebbik kormánypárt elnöke, Kuncze Gábor szintén tartott évértékelőt, ebben azonban a múlt helyett inkább választási ígéreteiről beszélt.

A szabad demokraták szerint a következő kormányzati ciklusban nem halasztható tovább az egészségügy rendezése, az adórendszer átalakítása és a kisebb, olcsóbb állam megteremtése - mondta a liberális párt elnöke évértékelő sajtótájékoztatóján, amelyet online módon, egyszerre közvetítettek az ország összes megyeszékhelyének SZDSZ irodájába. A jobb egészségügy érdekében olyan rendszert akarnak bevezetni, amelyben több, egymással versengő biztosító szerepel, a a magyar gazdaság erősítése és versenyképessége érdekében egykulcsos adórendszert alakítanának ki, tovább kisebb, de hatékonyabb államot akarnak - derült ki Kuncze Gábor szavaiból.

Mint mondta, szezonja van az évértékeléseknek. Ennek apropóján bemutattak egy kisfilmet, amelyen egy öt év körüli kisfiú, nagyméretű öltönyben, nyakkendőben, papírokkal a kezében évértékelő beszédet tartott, és elmondta, hogy a tavalyi év elég jó volt, jövőre iskolába megy, és szeretne egy biciklit is.

Kuncze Gábor, a jelenlegi és a volt miniszterelnök évértékeléseire utalva megjegyezte, hogy ez a beszéd nem volt komolytalanabb, "mint az a másik kettő, amelyekkel már megismerkedhettünk".A pártelnök szerint Orbán Viktor nem reális helyzetértékelést adott, hanem bemutatta, hogy mennyire rettenetes ebben az országban élni, és nem kínált valódi megoldásokat sem. Gyurcsány Ferenc értékelése reális volt, ugyanakkor nem beszélt a különböző területeken megvalósítandó programokról - tette hozzá.

A SZDSZ elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az elmúlt négy év más lett volna az SZDSZ nélkül; nem lett volna miniszterelnök-váltás, nem kapott volna új lendületet a kormányzati politika, és nem szerezte volna vissza a folytatás esélyét a koalíció, nem csökkentek volna az adók sem, de nem lett volna kormányváltás sem, ma Orbán Viktor lenne a miniszterelnök, és a fiatalokat még mindig behívnák katonának.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK