Meghalt egy búvár a jósvafői barlangban

2006.07.01. 16:46

Elképzelhető, hogy rosszullét okozta egy kutatóbúvár halálát a jósvafői Baradla-barlangban. A szerencsétlenséggel zárult szombati merülés célja barlangbejáró búvárkodás volt.

Életét vesztette az a budapesti 38 éves kutatóbúvár, aki eddig ismeretlen okból lemaradt társaitól a Baradla-barlang jósvafői Rövid-Alsó barlangjában szombaton délután. A halál pontos okát csak a boncolás után lehet megállapítani. Ónodi László szerint elképzelhető, hogy rosszullét okozta a tragédiát. A mentők helikopterrel és rohamkocsival érkeztek a helyszínre.

A kutató kellő engedéllyel rendelkezett, és arról, hogy mi történt, még nincs pontos információ - közölte Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ónodi László, a Barlangi Mentők Észak-magyarországi Egyesületének vezetője szerint bejáró búvárkodás volt a szerencsétlenséggel zárult szombati merülés. A búvár eltűnését észlelve a többiek azonnal értesítették a mentőket és ezzel egy időben társuk keresésére indultak. Eszméletlenül találták, s a barlangban egészen a végsőkig próbálkoztak újjáélesztésével.

Előző
  • 1
  • 2
Következő