Motorbaleset miatt terelnek Hagyashalomnál

2006.07.01. 14:52

Meghalt egy cseh motoros Hegyeshalomnál. A motoros teherautót előzött, amikor nekiütközött egy szembe közlekedő autónak, amely az árukba fordult és kigyulladt. A 15-ös utat lezárták, az Ausztria felől érkezőket Rajka felé terelik.

Életét vesztette egy cseh állampolgárságú motoros, aki a Hegyeshalmot Rajkával összekötő 15-ös úton karambolozott szombaton. A helyszínelés idejére az utat a rendőrség mindkét irányban lezárta - közölte az autópálya rendőrség szóvivője.

A cseh férfi egy tehergépkocsit próbált meg előzni, amikor nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő német rendszámú gépkocsinak. A német autó árokba borult, kigyulladt és kiégett, ám az utasoknak sikerült épségben kimenekülniük - mondta Gálik Viktória. Az ütközést követően a motor egy lengyel gépkocsira zuhant, de szerencsére az ebben ülőknek sem esett baja - tette hozzá. A cseh férfi a helyszínen életét vesztette.

Az osztrák-magyar határátkelő közelében történt cseh, német és lengyel állampolgárokat ért baleset miatt a 15-ös utat lezárták. Az Ausztria felől érkezőket Rajka felé terelik, míg az M1-es autópályáról a helyszínelés idején nem lehet a 15-ös útra lehajtani.

KAPCSOLÓDÓ CIKK