Még ülnie kell Simon egyik megverőjének

2007.02.01. 13:32

Egy embernek kell börtönbe vonulnia Simon Tibor volt ferencvárosi labdarúgó megölése miatt - derült ki a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletéből.

Simon Tibor, a volt ferencvárosi labdarúgó megölése miatt egyetlen vádlottnak kell börtönbe vonulnia - derült ki a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön kihirdetett jogerős ítéletéből. Simon Tibort egy budai szórakozóhely előtt 2002. április 21-én verték meg annyira, hogy két nappal később belehalt sérüléseibe.

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság először emberölés miatt 8 és 12 év közötti szabadságvesztéseket szabott ki, ám azt a döntést a tábla korábban megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte. A megismételt eljárásban a vádlottakat a Fővárosi Bíróság éppen annyi szabadságvesztésre ítélte, amennyit már korábban letöltöttek előzetes letartóztatásban. Így nem kellett volna börtönbe vonulniuk. Az elsőrendű vádlott 3 és fél évet, három társa pedig több mint egy évet töltött előzetes letartóztatásban.

Ezt a határozatot csütörtökön az ítélőtábla a másodrendű esetében úgy változtatta meg, hogy másfél éves szabadságvesztését két és fél évre súlyosította, így a lehetséges kedvezményeket is figyelembe véve legalább hét hónapra kell visszamennie a börtönbe. Ezt azzal indokolta a bíróság, hogy a férfi korábban többször volt büntetve.

Az elsőrendű vádlottnál a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy beismerő vallomást tett. Ő volt az, aki olyan nagy erővel ütötte fejen Simon Tibort, hogy a focista elesett, és beütötte a fejét az utca kövezetébe. Ez okozott olyan sérüléseket, amelyekbe Simon három nap múlva belehalt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK