Őrizetbe vettek egy magyar rendőrt Ausztriában

2007.02.01. 17:57

Betörés gyanújával vettek őrizetbe hétfőn egy magyar rendőrt egy osztrák parkolóban. Kocsijában megtalálták egy betörőpáros zsákmányát. A férfi arra hivatkozva próbálta elhárítani a gyanakodó osztrák rendőröket, hogy kollégák.

A magyar rendőr őrizetbe vételéről a Kleine Zeitung című osztrák bulvárlap cikke alapján számolt be az MTI. Az osztrák újság szerint mintegy 6 ezer euró értékű betörésből származó zsákmányt tartott a kocsijában az a budapesti rendőr, akit hétfőn fogtak el egy grazi parkolóban.
  
Az osztrák rendőrök korábban elfogtak két magyar betörőt, B. Tibort és A. Józsefet, de mivel nem volt náluk a zsákmány, feltételezték, hogy egy társuk vár rájuk a közelben. Egy áruház parkolójában rá is bukkantak egy magyar rendszámú autóra. A sofőr a lap szerint méltatlankodva közölte az osztrák rendőrökkel, hogy mit akarnak tőle, hiszen ő is rendőr. Kocsijában azonban megtalálták a betörésekből származó zsákmányt, az osztrák rendőrök szerint legalább 8 lakásbetörésből származó értéket.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette [origo]-nak azt az információt, hogy egy budapesti rendőrt vettek őrizetbe, a részletekről azonban még nem tudott beszámolni. A bécsi magyar nagykövetség is tud az esetről, őket is az osztrák hatóságok értesítették az elfogásról és arról, hogy a letartóztatottakat betöréssel gyanúsítják.