Drogbanda tagjai ellen emelnének vádat

2007.03.01. 15:46

Lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) 19 gyanúsítottal szemben, akik a rendőrök szerint bizonyíthatóan több mint 653 millió forint értékben értékesítettek kábítószert. Az NNI vádemelést javasol ellenük az ügyészségnek.

A büntetőeljárás 2005. június 18-án indult, és végül hat ügy egyesítésével összesen 20 gyanúsított ellen folyt - olvasható az ORFK honlapján. A nyomozás adatai alapján megállapítható volt, hogy a hat ügyben szereplő gyanúsítottak valamennyien egy magyarországi kötődésű, hollandiai forrásból szerzik be a kábítószert.

A rendőrség az eljárás során összesen mintegy 204 millió forint értékű kábítószert foglalt le, ebből több mint öt kilogramm marihuánát, több mint öt kilogramm amfetamint és csaknem tízezer darab ecstasy-tablettát, valamint több mint fél kilogramm kokaint.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak mintegy 29 kilogramm amfetamint, 295 ezer darab ecstasyt és négy és fél kiló kokaint értékesítettek 653 millió forint értékben..

Az NNI bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítja a 19 embert, velük szemben vádemelési javaslatot küldtek az ügyészségre.

A hollandiai terjesztői kör ebben a büntetőeljárásban nem érintett tagjaival szemben a nyomozás lefolytatására az Europol közreműködésével nemzetközi nyomozócsoport létrehozását tervezi az NNI - tartalmazza a közlemény.

MTI/[origo]

KAPCSOLÓDÓ CIKK