Párttá alakult a Kisgazda Polgári Szövetség

2007.03.03. 14:19

Párttá alakult szombaton Budapesten a Kisgazda Polgári Szövetség. A Fidesszel együttműködésben lévő szervezet elnökévé Turi-Kovács Bélát választották.

A politikus a párt alakuló ülését követően az MTI-nek elmondta, a szervezet bázisát képező Kisgazda Polgári Egyesület 2003 óta szövetséget alkot a Fidesszel. Turi-Kovács Béla hozzátette, az ellenzék vezető pártájával történő kapcsolatot továbbra is a két párt közötti együttműködés jegyében képzelik el, így az újonnan létrejött párt a szövetség részeként, azt erősítve kíván politizálni.

A Kisgazda Polgári Szövetség elnöke hangsúlyozta: "a legjobb kisgazda hagyományokat" kívánják folytatni, a párt különösen fontosnak tartja a népesség megtartását, az egészséges életmódot és a társadalmi béke megteremtését. Mindehhez kapcsolódva Turi-Kovács Béla kitért arra, programjukban kiemelt szerepet kap a mezőgazdaság és a vidék fejlesztése, illetve a környezetvédelem.

A politikus szólt arról is, hogy a vidéken élő elszegényedett rétegeket, munkanélkülieket kívánják megszólítani és képviselni. Kérdésre válaszolva Turi-Kovács Béla úgy nyilatkozott, a Kisgazda Polgári Szövetségnek a Fidesz frakcióján belül hat országgyűlési képviselője van, továbbá többezres tagsággal rendelkeznek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK