Újraépíthetik a leégett sajtgyárat Körmenden

2007.05.01. 11:36

Várhatóan újra felépítik a pénteken leégett körmendi sajtgyárat. A település polgármestere szerint az újjáépítést az önkormányzat is támogatná anyagilag, de kormányzati segítséget is várnak, hogy megtarthassák a munkahelyeket.

A holland tulajdonosok újra felépítenék a leégett körmendi sajtüzemüket, az önkormányzat pedig kész anyagilag is támogatást nyújtani a munkahelyek megtartásához - közölte kedden a város polgármestere. Bebes István szerint szerdán tárgyalnak ismét a tulajdonosokkal Körmenden, akik eddig sem zárkóztak el attól a lehetőségtől, hogy újra felépítsék a leégett üzemet. A polgármester kormányzati segítséget is vár a munkahelyek megtartásához.

A hivatalos kárbecslés még nem történt meg, a tűzeset körülményeit a szakértői vizsgálat tisztázza majd. A tulajdonosok több mint 3 milliárd forintra becsülik a keletkezett kárt, de bíznak abban, hogy a biztosító megtéríti majd ezt az összeget.

Bebes István szerint a holland cég korábban megvásárolta az üzem mögötti területet, mivel fejlesztési tervei voltak Körmenden. A holland érdekeltségű World Proteins Kft. közel 4 ezer négyzetméteres üzemcsarnoka pénteken szinte teljesen leégett le. A tűz a ládamosó helyiségben keletkezett, de átterjedt az üzem más részeire, köztük egy raktárra is, ahol sajtgyártáshoz, pizza készítéséhez használt alapanyagokat és csomagolóanyagokat tároltak. A két napig tartó oltásban 22 tűzoltóautóval 85 tűzoltó vett részt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK