A kormány szerint Szilvásy marad a helyén

2007.06.01. 10:23

Találgatásnak minősítette a Kormányszóvivői Iroda azokat a híreket, amelyek szerint Szilvásy György távozna a Miniszterelnöki Hivatal éléről, helyére pedig Kiss Péter jelenlegi munkaügyi miniszter érkezne. Hónapokkal ezelőtt is felmerült Szilvásy távozása.

Az InfoRádió csütörtökön közölte, hogy néhány hónapon belül ismét átalakítja kormányát Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányhoz közel álló források közlése alapján távozik posztjáról a kancelláriaminiszter, de Szilvásy György továbbra is felügyelheti majd a nemzetbiztonsági szolgálatokat - állítja a hírrádió. A Miniszterelnöki Hivatal élére pedig, a rádió szerint ismét Kiss Péter, a jelenlegi munkaügyi miniszter kerülhet, aki az első Gyurcsány-kormány alatt már betöltötte ezt a posztot.

Kiss Péter az InfoRádióban azt mondta: a konkrét személycserékre vonatkozó információk egyelőre találgatások. Hozzátette ugyanakkor: biztos abban, hogy 2010-ig, a ciklus végéig változik a kormány összetétele.

A Kormányszóvivői Iroda vezetője, Daróczi Dávid József az [origo] kérdésére azt mondta, találgatás a Szilvásy távozásáról szóló hír. Hasonlóan nyilatkozott az [origo]-nak Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-es államtitkár is. Horn szerint mindez csak pletyka, a politikus hozzátette: a kormány átalakítása jelenleg nincs napirenden.

Nem először merül fel, hogy Szilvásyt Kiss váltja a MeH élén. Február közepén az MTV-nek nyilatkozva Gyurcsány azt mondta, "határozottan cáfolja", hogy Szilvásy György egy létrehozandó csúcsminisztérium élére kerül, és Kiss Péter lesz a  kancelláriaminiszter. Akkor azt is mondta, hogy " a közeljövőben nem lesz kormányátalakítás", de megjegyezte, azt azért nem állítja, hogy ez az egész  cikluson át így lesz.

KAPCSOLÓDÓ CIKK