Nem lett díszpolgár Szörényi Levente

2007.06.01. 19:33

Sérelmezi a budapesti XIII. kerületi Fidesz-KDNP frakció, hogy Szörényi Levente előadóművész, zeneszerző díszpolgárrá avatását nem támogatta a helyi MSZP-frakció, így nem kaphatta meg a címet. A szocialisták erre reagálva azt közölték: a díszpolgárokat a kerület lakosai, nem pedig pártok ajánlása alapján választják.

Spaller Endre, a XIII. kerületi Fidesz-KDNP-frakció vezetője a távirati irodához pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy a lehetséges három helyett csak két díszpolgárt választott a kerület képviselő-testülete.

Hozzátette: "gratulálunk Nádas Péter írónak, és örülünk neki, hogy Oláh József volt önkormányzati képviselő, habár csak posztumusz, megkapta ezt a címet. Sajnáljuk ugyanakkor, hogy Szörényi Levente javaslatunk ellenére nincs a kitüntettek között."

A frakcióvezető azt nyilatkozta: nincs kifogásuk a megválasztott díszpolgárok személye ellen, csupán azt fájlalják, hogy a lehetséges három helyett csak két, baloldali kötődésű embert választottak meg idén díszpolgárnak.

"Díszpolgárainkat és díjazottjainkat a kerület lakossága, nem pedig politikai pártok ajánlása után választjuk ki" - írja közleményében a kerületi MSZP-frakció.

A kommünikében emellett kitérnek arra is, fájlalják, hogy az ellenzéki képviselők távollétükkel "a kerületi lakosok mellett kitüntetettjeinket is megsértették".

KAPCSOLÓDÓ CIKK