Öt vevőjelölt is akadt az MSZP székházára

2007.06.01. 15:35

Néhány hét múlva kiderülhet, ki vásárolhatja meg az MSZP Köztársaság téri székházát, miután öt jelentkező pályázatát is érvényesnek találta a bírálóbizottság. Az épületet az veheti birtokba, aki a legtöbbet és a legkedvezőbb feltételekkel kínálja. A párt 2009-től az István utcába költözik, addig az I. kerületben bérelnek irodát.

Az MSZP pénteken közölte, hogy lezárult a Köztársaság téri székház értékesítésére kiírt pályázat. A bírálóbizottság megtekintette a pályázók ajánlatait. Mindegyik pályázat érvényes, mindegyik pályázóval elkezdődik a tárgyalás - közölte az MTI-vel Beák Attila, az eladással megbízott ingatlaniroda vezetője, aki nem kívánta megnevezni, kik adtak be pályázatot.

Beák szerint a tárgyalások két-három hétig tarthatnak. A megbeszélésen a pályázatban leírt fizetési és egyéb feltételeket egyeztetik, pontosítanak bizonyos dolgokat. Beák szerint végül az ajánlott összeg és a fizetési feltételek dönthetik el, ki vásárolhatja meg a székházat.

A szocialista párt VIII. kerületi, több mint 1300 négyzetméteres székházának eladására április elején hirdettek nyilvános pályázatot, aminek határidejét június 1-ig meghosszabbították. Az MSZP vezetői már régóta meg szeretnének szabadulni a pártállami múltat idéző épülettől, amely 1945 óta a Magyar Kommunista Párt és utódjai központjaként szolgál.

A február végi tisztújító kongresszus után a pártvezetés ki is költözött a Köztársaság térről, és az I. kerületi Vérmező úton bérelt egy irodaházat. Gyurcsány Ferenc, az MSZP elnöke, miniszterelnök korábban azt mondta: a párt új székháza várhatóan a VII. kerületi István utcában épül fel. A tervek szerint a párt 2009-ben költözhetne be az új épületbe.

KAPCSOLÓDÓ CIKK