Bezárták a Magyar Rádió nyíregyházi stúdióját

Vágólapra másolva!
Szombaton délelőtt hangzott el utoljára a megszokott szignál a közszolgálati rádió nyíregyházi stúdiójában, amelynek műsora 1974 óta volt hallható a középhullámon. "Elbúcsúztunk hallgatóinktól, átadva az észak-alföldi régiós rádiónak helyünket" - közölte Zsoldos Barnabás stúdióvezető.
Vágólapra másolva!

A Magyar Rádió vezetése az intézmény belső átszervezésekor döntött a debreceni székhelyű rádiós régió, ezzel a nyíregyházi stúdió bezárásáról. A nyíregyháziak közül többen nyugdíjba mentek, mások a sajtó más területein kerestek, keresnek állást. Július közepétől már csak négy munkatárs marad Nyíregyházán, akik a régiós rádió kihelyezett tudósítójaként vesznek részt a krónikák készítésében, esetleg szerkesztésében.

"Megható volt és emlékezetes maradt, hogy az utolsó adásnapra hívás nélkül bejöttek munkatársaink. Még egyszer szétnéztek a stúdióban, felelevenítettük a több éves kapcsolatot egymással és hallgatóinkkal" - idézte fel a búcsú perceit az elköszönő stúdióvezet

A nyíregyházi adást Szabolcs-Szatmár-Bereg megyén túl a szomszédos zempléni és hajdúsági településeken is fogták, de szép számmal volt hallgatója a romániai Szatmár térségéből és Kárpátaljáról.

A nyíregyházi önkormányzat közgyűlése azzal a kéréssel fordult a Magyar Rádió vezetéséhez, hogy a rádió - tulajdonjogát megtartva - a nyíregyházi megyei-városi könyvtár részére adják át az értékes archivált hanganyagot.