Hazaengedték a kórházból a megvert újságírónőt

Vágólapra másolva!
Rendőri védelemmel hazamehetett a kórházból Kármán Irén, a múlt héten megvert oknyomozó újságíró. A kilencvenes évek olajügyei után kutató Kármán addig kap védelmet, ameddig ő szeretné.
Vágólapra másolva!

Hazaengedték a kórházból Kármán Irén újságírót, akit egy hete, szombatra virradó éjszaka eddig ismeretlenek súlyosan bántalmaztak.

Az újságíró vasárnap elmondta: rendőri biztosítás mellett távozott a János Kórházból, s a következő időszakban is kap rendőri védelmet. Mint mondta, a személyi védelmet addig biztosítja számára a rendőrség, ameddig ő erre igényt tart.

Állapotáról annyit mondott: orvosilag sikerült megoldani azokat a problémákat, amelyek bántalmazása során keletkeztek. Közölte: tovább folytatja munkáját, ezért örül Szilvásy György kancelláriaminiszter - hétfőtől már nemzetbiztonságért felelős miniszter - bejelentésének, miszerint az olajügyekkel kapcsolatos 60 ezer oldalnyi irat kerülhet nyilvánosságra.

Kármán Irén beszámolt arról is, hogy hétfőn kihallgatja a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Az újságírót - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - a múlt héten, szombatra virradó éjszaka összekötözve találták meg a Lágymányosi és a Petőfi híd között, a Duna parton. A bántalmazott újságírót a mentők életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba.