Békülés után ölhette meg gyerekeit az öngyilkos anya

Vágólapra másolva!
A család szétesésével és anyagi ellehetetlenülésükkel indokolta tettét az a hatgyerekes asszony, aki vasárnap két ikerfiának életét is kioltva öngyilkos lett. A férj viszont azt állítja, hogy éppen a tragédiát megelőző napon békültek ki, azt is megbeszélték, mikor költözik vissza. A 35 éves asszony négy gyermeket hagyott hátra, rájuk most édesapjuk vigyáz.
Vágólapra másolva!

A debreceni rendőrség hétfőn részleteket közölt annak a 35 éves nőnek a búcsúleveléből, aki vasárnap este két gyermekét megölve lett öngyilkos. A négy oldalas levelet az asszony a férjének címezte, aki két héttel korábban költözött külön a családjától. A hat gyermekes asszony a búcsúüzenetében a család szétszakadásával indokolta tettét, valamint arról írt, hogy anyagi problémáik vannak. A levél egészét, bár az asszony ezt kérte, a rendőrség nem hozza nyilvánosságra - mondta a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője, Kormos János. A levelet átadják a férjnek, aki majd eldönti, hogy megismerteti-e a közvéleményt annak teljes tartalmával.

A bűnügyi osztályvezető az [origo]-nak hétfő délután elmondta: kihallgatták az asszony férjét, aki azt állítja, hogy szombaton, a tragédia előtt egy nappal kibékültek, azt is megbeszélték, hogy a férfi hétfőn hazaköltözik. Kormos János szerint az apa ezért egyáltalán nem érti, miért - és miért most - követte el tettét a felesége. A rendőrség egyelőre még nem tudta leellenőrizni azt az információt, amely szerint korábban a feleség indította el a válást.

Látták a lépcsőn ücsörögve

A tragikus eset vasárnap este kilenc óra körül történt. A rendőrség hétfőn számolt be arról, hogy az asszony vasárnap még találkozott egy ismerősével, ekkor vele volt a két ikerfiú és az egyik lánya, de - az érintett tanú vallomása szerint - semmi előjele nem látszott rajta zaklatottságnak vagy annak, hogy milyen szörnyű dologra készül. Nem sokkal az ismerőssel való találkozás után a nő a lányát boltba küldte, az ikrekkel pedig ahhoz a panelházhoz ment, ahol korábban két évig albérletben éltek.

A rendőrség megállapította, hogy öt óra tájban ment a házhoz, majd órákat töltött el a környéken, látták például, hogy a lépcsőn ücsörgött a két gyerekkel. "Nem keresett meg a házban kifejezetten senkit, de többen találkoztak vele, volt, akivel beszélgetett is" - mondta az [origo]-nak Kormos. A rendőr szerint senki nem vett észre rajta semmi különöset.

Négy gyereket hagyott hátra

Később felment a tízemeletes panelház nyolcadik emeletére, és gyermekeit megölve öngyilkos lett. Kormos János elmondta: szemtanút még nem talált a rendőrség, így pillanatnyilag nem tudják, hogy az anya együtt ugrott-e ki a gyerekekkel, vagyis előbb kivetette őket az ablakon, majd utánuk ugrott. Szerinte valószínűbb, hogy először kidobta a két kisfiút, mert egy szűk folyosói ablakról van szó. A nő egy 9, egy 12, egy 14 és egy 16 éves gyereket, három lányt és egy fiút hagyott hátra. A gyerekek jelenleg az apjuknál vannak, a rendőrök értesítették az ügyről a gyámhatóságot is, amely megvizsgálja, hogy a jövőben kinél helyezzék el őket.

Kormos János szerint jogilag nem bonyolult ez a tragikus eset, hiszen emberölésről van szó, de az anya magával is végzett, ezért az eljárást ezzel fogják megszüntetni. Addig azonban gyűjtik az adatokat, szakértőket vonnak be, hogy tisztázzanak minden körülményt.