Vágólapra másolva!
A rendszerváltás óta eltelt időszak kormányai közül a Gyurcsány-kormány teljesítményét értékelték a legrosszabbnak a választók - derül ki a Gallup júniusi közvélemény-kutatásából. A megkérdezettek szerint eddig az Orbán-kormány nyújtotta a legjobb teljesítményt.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-kormány megítélése olyan mélységekbe süllyedt, amire egy évtizede nem volt példa a Magyarországon - derül ki a Magyar Gallup Intézet júniusi felméréséből. A megkérdezettek több mint kétharmada (68 százaléka) szerint a Gyurcsány-kormány alatt az ország nem az előnyére változott, ezen belül 26 százaléka szerint kifejezetten rossz irányú változtatások történtek.

Hasonlóan vélekednek a kormány gazdasági teljesítményéről: a választók 65 százaléka szerint a kormány rosszul kezeli a helyzetet. A kormány kommunikációs teljesítményét a választók jobban ítélik meg: 58 százaléknak van rossz és 36 százaléknak jó véleménye a kormányzati kommunikációról.

A választópolgárok kétharmada szerint a Gyurcsány-kormány nem viszonyul megfelelően az ellenzékhez: a semleges szavazók 63 százaléka ítéli rossznak, 24 százaléka pedig jónak, amit a kormány az ügyben tesz. A választópolgárok 61 százaléka szerint a kabinet nem kezeli jól az érdekvédelmi szervezetekkel, szakszervezetekkel ápolt kapcsolatát sem.

A rendszerváltás óta eltelt időszak kormányai közül a választók a Gyurcsány-kabinet eddigi munkájával elégedettek a legkevésbé. A kormány teljesítményét 100 fokú skálán 31-re ítélték. A Gallup által megkérdezettek szerint legjobb teljesítményt az Orbán-kormány nyújtotta 54 ponttal, ezt követi az Antall-kormány 50, Horn Gyula miniszterelnöksége 47, a Boross-kormány 41, majd pedig a Medgyessy-kormány 38 ponttal