Tartozás miatt ölték meg Prikkeléket

Vágólapra másolva!
A hat meggyanúsított ember közül csak kettő ellen javasol vádemelést a Prikkel-házaspár meggyilkolásának ügyében a rendőrség. A nyomozók szerint a két elkövető - apa és fia - egy tízmillió forintos tartozás miatt ölte meg Prikkeléket, akiknek maradványait kiégett terepjárójukban találták meg januárban, egy nehezen megközelíthető völgyben.
Vágólapra másolva!

Tízmillió forintos tartozás miatt ölték meg a Prikkel-házaspárt, akiknek földi maradványaira január 4-én találtak rá kiégett autójukban a Fejér megyei Igar határában - jelentették be a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai pénteki sajtótájékoztatójukon. Lasancz Zoltán bűnügyi igazgató azt mondta, ha nem következik be fordulat az ügyben, nagyjából egy hónap múlva lezárják a nyomozást.

Az ügyben korábban hat embert vettek őrizetbe, de a nyomozás jelenlegi állása szerint csak kettővel - apával és fiával szemben - javasol majd vádemelést a rendőrség, további négy személlyel szemben kezdeményezik az eljárás megszüntetését, mert - mint azt a rendőri vezetők elmondták - az eljárás során kiderült, nincs közük a bűncselekményhez.

Rosta Tibor alezredes, az ügy felderítésére felállított nyomozócsoport vezetője azt mondta: a két, jelenleg is előzetes letartóztatásban levő gyanúsított a lakásukra hívta a házaspárt, hogy tízmilliós, két évvel korábban nyújtott kölcsönüket félmillió forint kamattal együtt visszafizessék. A hitelt a fiú vette fel, de az egész család tudott róla. A megállapodás szerint az adós elvesztette volna ingatlanát, ha nem fizet.

A rendőrök szerint a lakásban dulakodás tört ki, feltehetően azért, mert nyilvánvaló volt, hogy az adósok nem fizetnek. Rosta Tibor ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, a bántalmazás során egy baseballütőnek is szerepe volt, amely később az égésgyorsítóval felgyújtott autóban elégett. A házaspárt a lakásból Igar határába vitték. A nő ekkor már halott volt, míg a férjjel kapcsolatban nem sikerült megállapítani, hogy életben volt-e még.

A mezőszilasi Prikkel-házaspár - a 46 éves Prikkel Tamás és felesége Takács Mária - 2006. december 29-én tűnt el a család nagy értékű terepjárójával együtt. A rendőrség már a házaspár eltűnése utáni napon nagy erőkkel kezdte meg az eltűntek és autójuk felkutatását, mivel azt valószínűsítették, hogy bűncselekmény áll az eltűnés hátterében.

A kocsit Igar határában, a terepet nem ismerő számára szinte felfedezhetetlen völgykatlanban találták meg. A kiégett autóban emberi csontokra bukkantak, amelyekről kiderült, Prikkelék maradványai.