Több száz fős tömegverekedés Hevesen

Vágólapra másolva!
Feldühödött tömeg támadt szombat délben egy családi házra Hevesen, ahol több száz fő részvételével tömegverekedés tört ki. A rendőrség minimum 20 autóval szállt ki.
Vágólapra másolva!

A Heves megyei település Jászberény felőli részén, a főként romák lakta városrész határában lévő Kodály utcában támadták meg az egyik épületet. A tömeg a kétszintes, takaros családi házat előbb szétverte, majd benzines palackokkal felgyújtotta. Szétverték a ház előtt parkoló, illetve a ház udvarán álló személygépkocsit is.

A tömegverekedés hírére nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a helyszínre. Legalább húsz rendőrautót látott a távirati iroda tudósítója, aki arról számolt be, hogy mintegy negyven kommandós házról házra járva gyűjti be a verekedés résztvevőit.

A helybéliek azt mondták el, hogy a megtámadott házban egy ötfős család lakik, a családtagok között van egy karon ülő csecsemő is. A szomszédok szerint a mostani támadást az okozta, hogy pénteken este két roma család kamasz fiataljai összeverekedtek.

A szemtanúk szerint a szombati tömegverekedésben legalább 250-300 ember vett részt.

A rendőrség 14 embert vett őrizetbe; ellenük csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a rendőrség - közölte Kakuk György, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályának vezetője.

A helyszíni vizsgálat adatai szerint a 250-300 főnyi tömegből mintegy harmincan vettek részt aktívan a támadásban. A többiek az épület előtt tétlenül, a "rohamozókat" támogatva nézték, ahogy szétverik a kocsikat és felgyújtják az épületet.

Mindeközben tizenöten szenvedtek könnyebb sérüléseket; a többi között enyhe fokú füstmérgezést, hámsérülést és zúzódásokat. Orvosi ellátást egyik sérült állapota sem igényelt.

A rendőrség a következő napokban megszaporítja a járőrök jelenlétét a városrészben, különösen az éjszakai órákban. Ezzel is elejét kívánják venni a további atrocitásoknak - közölte Kakuk György.