Hazaengedték az előzetesből Tasnádit

Vágólapra másolva!
Megszüntette hétfőn a Fővárosi Bíróság Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, a vállalkozó házi őrizetbe került. Tasnádiról elmeszakkértői vizsgálatra hivatkozva július elején állapította meg a bíróság, hogy agysorvadásban szenved.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság hétfőn megszüntette Tasnádi Péternek, illetve egyik társának Korbel Istvánnak az előzetes letartóztatását, és elrendelte a két vádlott házi őrizetbe vételét. Az ügyészség a döntés ellen fellebbezést nyújt be.

Tasnádi börtönbüntetését a vállalkozó elmeállapota miatt július elsején csökkentette két évvel a bíróság. Az elmeszakértők szerint Tasnádi Péter feltehetően évtizedek óta agysorvadásban szenved, az pedig bizonyosan megállapítható, hogy betegsége következtében a vádbeli cselekmények idején, az 1990-es évek második felében beszámítási képessége közepes fokban korlátozott volt.

A vállalkozót még 2002 végén ítélte el jogerősen a Legfelsőbb Bíróság többéves szabadságvesztésre erőszakos, illetve gazdasági bűncselekmények miatt. Tasnádi Péter le is töltötte négy és fél éves szabadságvesztését, szabadulása után azonban újabb eljárások indultak ellene.

Jelenleg is folyamatban van ellene és több társa ellen a Fővárosi Bíróságon egy újabb eljárás, amelyben többek között felbujtóként elkövetett emberölés előkészületével és életveszélyt okozó testi sértéssel vádolják azért, mert a vád szerint meg akarta öletni a feleségét és annak élettársát, valamint sósavat öntetett az anyósára. Ezért volt Tasnádi eddig előzetes letartóztatásban.