Baleset miatt lezárták az M3-ast

Vágólapra másolva!
Egy kisbusz belerohant egy személykocsiba az M3-ason a 104-es kilométernél a Miskolc felé vezető oldalon szerda délelőtt. A balesetben mindkét autó kigyulladt, a személykocsi utasai bennégtek, a másik járműből ki tudtak menekülni az emberek. A karambol miatt lezárták az M3-ast.
Vágólapra másolva!

Két gépkocsi ütközött az M3-as autópályán Görbeháza felé, a 104-es kilométernél, a Miskolc felé vezető oldalon szerda reggel. A káli csomópontban a pályát lezárták, a feltorlódó forgalmat a 3-as főútra terelték.

Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője szerint egy osztrák rendszámú mikrobusz rohant bele a személygépkocsiba, amely kigyulladt. Két ember égett bent a személyautóban, a mikrobusz három utasa nem sérült meg. A helyszínelők feltételezése szerint az ütközéstől kigyulladt a személyautó, majd a lángok átterjedtek a mikrobuszra is. Az elől haladó jármű utasainak már nem volt idejük az autó elhagyására, az ajtók is beragadhattak, ezért bennégtek a kocsiban. A mikrobuszban utazók még időben kimenekültek a szabadba.

A helyszínre kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották, a mentésben négy mentőautó és egy mentőhelikopter vett részt.