Aláírták az augusztus 20-i ünnepség szerződését

Vágólapra másolva!
A Miniszterelnöki Hivatal aláírta az augusztus 20-i állami ünnepségsorozat megszervezéséről szóló szerződést a közbeszerzési pályázat győztesével, az Expander 2000 Kft.-vel - mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő szombaton. Fejenként nagyjából 100 forintot költ az állam minden érdeklődőre, aki a helyszínen nézi a műsort.
Vágólapra másolva!

A teljes költség közel egyharmadát teszi ki a tűzijáték, nettó 95 millió forint értékben - mondta a kormányszóvivő a pénteken aláírt szerződést ismertetve. A második legnagyobb tételt, nettó 51 millió forintot, a higiéniai és biztonsági intézkedésekre fordítják.

A kormányszóvivő szerint az idei ünnepségek költsége az előző évek látogatottsági adatai alapján azt jelenti, hogy fejenként nagyjából 100 forintot költ az állam minden érdeklődőre, aki a helyszínen nézi a műsort.

A szervezők idén a biztonsággal kapcsolatos tájékoztatásra fordítják a rendezvény reklámköltségeinek egy részét: a résztvevők szórólapokon kapnak információt arról, hogy milyen útvonalon tudják elhagyni gyorsan és biztonságosan a rendezvény helyszínét bármilyen probléma esetén - közölte Daróczi Dávid.

Arra a kérdésre, hogy miként lehetséges, hogy a történtek után ismét a tavalyi tűzijáték egyik kulcsszereplője, az Absolut Pyro Kft. kapta a megbízást, a kormányszóvivő azt válaszolta: a tenderkiírást TÜV tanúsítókkal egyeztetve állították össze a Miniszterelnöki Hivatal illetékesei, azzal a céllal, hogy a lehető legmagasabb fokú biztonságot garantálják.