Új szuperkórházat vezethet Molnár Lajos

Vágólapra másolva!
Újabb három kórház - az ORFI, az Országos Rehabilitációs Intézet és a Sportkórház - összevonását tervezi az Egészségügyi Minisztérium - írta a Magyar Hírlap. A lap szerint a hatalmas intézmény vezetésére jó esélye van Molnár Lajos volt egészségügyi tárcavezetőnek.
Vágólapra másolva!

A július elsejével szintén három kórház összevonásával felállt Állami Egészségügyi Központ után újabb szuperkórház létrehozását tervezi az egészségügyi tárca a Magyar Hírlap szerint.

Az ORFI, az Országos Rehabilitációs Intézet és a Sportkórház összevonását az újság kérdésére Ari Lajos, a rehabilitációs intézet főigazgatója sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta. Azt azonban elismerte a vezető, hogy a minisztérium elrendelte a három intézmény átvilágítását.

A lap információja szerint a szaktárca nem csak ezzel bízott meg egy céget, hanem azzal is, hogy vizsgálja meg összevonásuk előnyeit és hátrányait. Az esetleges összevonással kapcsolatban a minisztérium annyit közölt, hogy ennél a három intézménynél is hatékonyabb működést akar elérni. Épp ezért jelenleg egy ésszerűbb struktúra kialakításán dolgozik a tárca..

A Magyar Hírlapnak név nélkül nyilatkozó informátor szerint az újabb szuperkórház főigazgatói posztjára több esélyes jelölt is van, köztük Molnár Lajos volt egészségügyi miniszter.