Új szakvéleményt kér E. Zsanett ügyvédje

Vágólapra másolva!
Mégis úgy történhetett a Múzeum körúti erőszak, ahogy E. Zsanett állítja - állapította meg a lány ügyvédje által felkért szakértő. Az ügyészség által kirendelt orvos szakértő korábban azt mondta, E. Zsanett sérülései jóval korábban keletkeztek. Az ügyvéd új orvos szakértői vizsgálatot akar.
Vágólapra másolva!

Új orvos szakértői vélemény elkészítését kéri az ügyészségtől E. Zsanett ügyvédje. A gyanú szerint a Múzeum körúton május 4-én, rendőrök által megerőszakolt lány jogi képviselője, Tuza Péter egy általa felkért szakértő véleményére hivatkozik, amely szerinte megerősíti a lány állításait: a sérülések jellege és helye alátámasztja, hogy E. Zsanettet akkor és úgy erőszakolták meg, ahogy korábban elmondta.

Tuza Péter az [origo]-nak azt mondta, az általa felkért szakértő aggályosnak nevezte, hogy az erőszak után látleletet készítő nőgyógyászt a nyomozók csak 26 nappal később hallgatták meg. Az orvos elmondása alapján azonban - állítja az új szakvélemény - az állapítható meg, hogy a sérülések keletkezhettek május 4-én, és azokat hátulról elkövetett erőszak is okozhatta. Az ügyészség által kirendelt szakértő a nőgyógyász elmondásából arra következtetett, hogy a sérülések jóval korábbiak, akár két héttel az állítólagos erőszak előtt is keletkezhettek.

Tuza az új szakvéleményre alapozva azt várja az ügyészségtől, hogy az rendeljen ki egy új igazságügyi szakértőt. Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az [origo] érdeklődésére nem tudta megmondani, hogy mikor döntenek a nyomozó ügyészek az indítványról, de hozzátette, valószínűleg nem fogják húzni az időt. Morvai nem akart találgatni arról, hogy mikor zárhatják le a nyomozást.

A 21 éves lány állítása szerint május 4-én Budapesten, a Múzeum körúton öt rendőr igazoltatta, majd egy sötét mellékutcába vitték, ahol ketten megerőszakolták. Mindannyian a Rendészeti Biztonsági Szolgálat kötelékébe tartoztak, az eset után szolgálati viszonyukat felfüggesztették. A gyanúsított rendőröket már kiengedték az előzetes letartóztatásból, az eljárás további részében szabadlábon védekezhetnek.