Vádat emeltek egy volt MSZP-s képviselő ellen

Vágólapra másolva!
Sikkasztás miatt emeletek vádat egy volt szocialista önkormányzati képviselő ellen. A salgótarjáni képviselő lemondott korábbi vezetői megbízatásáról és képviselői mandátumáról is.
Vágólapra másolva!

Jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt emeltek vádat egy volt salgótarjáni szocialista önkormányzati képviselő ellen - közölte a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön. A vádirat szerint Karakasev Anna az Oktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata (OIGSZ) igazgatójaként 2006 augusztusában 2,5 millió forintot vett ki a házipénztárból, a pénzt csak a vizsgálat után, fél évvel később tette vissza - mondta Bóna Gyula.

A szocialista képviselő és intézményvezető ellen a Fidesz-többségű közgyűlés polgármestere tett feljelentést márciusban egy önkormányzati vizsgálat után.

Karakasev Anna februárban lemondott vezetői megbízásáról, majd képviselői mandátumáról is. 1994-től dolgozott önkormányzati képviselőként, az előző ciklusban az MSZP frakcióvezetője és a pénzügyi bizottság elnöke volt.

Az ügyészségi szóvivő elmondta: a bíróságnak nyomatékos enyhítő körülményként kell értékelnie, hogy a politikus teljes egészében megtérítette a kárt. Hozzátette: az ügy másik vádlottja az OIGSZ pénztárosa, aki a vádirat szerint magánokirat-hamisítást követett el.