Vádemelés az emberrablással gyanúsított rendőrök ellen

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vádemeléssel fejezte be a nyomozást a kisvárdai emberrablási ügyben, amelynek három rendőr vádlottja is van. A hatóság szerint a cigarettacsempészéssel is foglalkozó rendőrök egy rivális bandának akartak visszavágni, amikor túszul ejtették a másik bűnözői csoport egy tagját.
Vágólapra másolva!

A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség nyolc ember ellen nyújtott be vádiratot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, a vádlottak közül hárman a kisvárdai rendőrkapitányságon teljesítenek szolgálatot - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Szilágyi László hétfőn az MTI-vel.

A rendőrök és civil társaik a vád szerint egy csempészcigaretta-forgalmazással foglalkozó szervezetnek voltak a tagjai, akiket egy másik bűnbanda átvert: dohányáru helyett papírral kitömött cigarettadobozokat adtak el nekik. Az átvert rendőrök válaszul túszul ejtették a másik banda egy tagját, és szabadon engedéséért 300 ezer forintot követeltek. Az emberrablásról a túsz rokonai értesítették a rendőrséget, a megyei főkapitányság munkatársai a váltságdíj átadásakor elfogták a túszejtőket.

Az emberrablással vádolt rendőrök és társaik közül heten lakhelyelhagyási tilalom mellett várják a tárgyalást. A szóvivő ügyész tájékoztatása szerint a hivatali visszaéléssel és bűnpártolással vádolt nyolcadik gyanúsított szabadlábon védekezhet.