Fegyelmi indult a futárt elküldő rendőr ellen

Vágólapra másolva!
Felelősségre vonják azt az ügyeletes rendőrt, aki elküldte a fegyverrel megfenyegetett biciklisfutárt, amikor feljelentést akart tenni - írja a Népszabadság. A futár egy volt államtitkárral szólalkozott össze az Andrássy úton múlt hét kedden. A vita hevében az autót vezető politikus pisztolyt szegezett a kerékpárosra.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi indult a megfenyegett biciklisfutárt elküldő szolgálatvezető ellen a VI. kerületi rendőrkapitányságon - írja a Népszabadság. A futár ugyanis, miután közlekedési konfliktusba keveredett Vadász János volt szocialista államtitkárral, felkereste a rendőrséget, ám mivel nem tudta megmondani, az őt állítása szerint fegyverrel fenyegető autós járművének rendszámát, az ügyeletes elküldte. A BRFK szóvivője a lapnak azt mondta, az ügyeletes hibája késedelmet okozott, de a nyomozást érdemben nem befolyásolta. Tettének viszont tesznek következményei.

A futár és a politikus múlt hét kedden vitatkoztak össze az Andrássy úton. A biciklis szerint ok nélkül dudált rá a képviselő, majd amikor ezért kérdőre vonta, fegyvert fogott rá. A rendőrségen vasárnap magától jelentkező politikus azt állítja, fenyegetve érezte magát a futár által, ezért rántott elő egy szerinte az igazira hasonlító játékpisztolyt.