Gyurcsány hajózik, Orbán mamát látogat

Vágólapra másolva!
Nem utaznak távoli helyekre a vezető politikusok: Gyurcsány Ferenc a Balatonon és Németországban tölti a szabadságát. Orbán Viktor felcsúti házában pihen, de még az sem kizárt, hogy leruccan az Adriára. Sólyom László köztársasági elnök nem utazik külföldre.
Vágólapra másolva!

"Sok alvás, nyugalom - és sport, amennyi belefér" - írja a nyaralásról blogjában Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök szerint teljesen azért nem szakadhat el a kormányzástól, telefonon is elérhető lesz és rövid összefoglalókat is kap majd munkatársaitól. Gyurcsány idén Balatonon és Németországban nyaral családjával együtt, a tavalyi hollandiai útjához hasonlóan, idén is hajózni fognak.

A miniszterelnök helyettesítését augusztus 17-ig Veres János pénzügy-, utána Lamperth Mónika szociális és munkaügyi, végül Gráf József agrárminiszter látja el, mert Gyurcsány Ferenccel egy időben lesz szabadságon Kis Péter kancelláriaminiszter is. A helyettes feladata többek között a kormányülések vezetése.

A Kormányszóvivői Irodától arról nem kaptunk tájékoztatást, hogy a kormány tagjai hol nyaralnak, nyaralásuk magánprogram, ezért erről csak maguk az érintettek adhatnak tájékoztatást - állt a szóvivői hivatal válaszában. A Heti Válasz információi szerint Hiller István Törökországba készül, Bajnai Gordon pedig Spanyolországba. Az biztos, hogy Kóka János augusztus 4-én részt vesz egy amatőr kerékpárversenyen a Kőröshegyi völgyhídon.

Orbán Viktor és családja Székesfehérvárra és Szolnokra biztosan elmegy nagymama-látogatóba - mondta Szabó Edina, a Fidesz-elnök személyi titkára. A két említett helyszínen kívül biztos pont Felcsút is, ahol Orbánéknak háza van. Külföldi program még nem szerepel a tervek között, de az Adriára lehet, hogy leugranak néhány napra, szeretik Horvátországot - mondta Szabó Edina.

Sólyom László próbálja a magánéletét távol tartani a nyilvánosságtól - mondta Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője, aki a köztársasági elnök nyaralásáról csak annyit árult el, hogy Sólyom belföldön tölti a szabadságát.