Halálos áramütés ért egy hároméves kisfiút

Vágólapra másolva!
Halálos áramütés ért egy hároméves kisfiút, amikor otthon, játék közben hozzáért egy vezetékhez. A rendőrség gondatlan emberölés vétségének gyanúja alapján indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.
Vágólapra másolva!

A rendőrség közlése szerint a kisfiú a bátyjával játszott még csütörtökön este Ruzsa külterületén található tanyaépületben. A gyerekek feltehetően megbontották a melléképületben lévő hidrofor (házi vízellátó) nyomáskapcsolójának burkolatát. Eközben érhetett a kisgyermek az egyik vezetékhez, és az áram megrázta őt - mondta Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A szülők azonnal mentőt hívtak, és maguk is elindultak kocsival az életveszélyes sérülést szenvedett kisfiúval. Útközben azonban a gyermek szíve megállt, és az odaérkező mentő sem tudott már rajta segíteni - mondta a szóvivő.

Az elsődleges szakértői vélemény szerint a hidrofor nyomáskapcsolója nem volt megfelelően rögzítve, és a hosszabbítókábel sem a szabványnak megfelelő konnektorba volt csatlakoztatva, nem volt földelve - közölte Tuczakov Szilvána. A rendőrség gondatlan emberölés vétségének gyanúja alapján indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.