Lengyel Zoltán pert indít a fotók miatt

Vágólapra másolva!
Lengyel Zoltán személyiségi jogi pert indít a Blikk című napilap és Index ellen, amiért közzétettek egy állítólag őt ábrázoló meztelen képsorozatot - erről a fideszes képviselő ügyvédje nyilatkozott a távirati irodának, miután konzultált ügyfelével.
Vágólapra másolva!

Budai Gyula azt mondta: a fotókat szerinte összemontírozták, mert Lengyel Zoltánnak más testalkata van. Az ügyvéd hozzátette: több milliós kártérítést követelnek majd a fotókat közlő médiumoktól. Hangsúlyozta: Lengyel Zoltán közszereplőként sem köteles eltűrni, hogy ilyen képekkel hozzák összefüggésbe a nevét.

Kedden az Index hírportál ingyenes videomegosztó oldalára került fel egy több fotót bemutató rövid videó, amelynek ismeretlen készítője azt állítja, hogy a képeken Lengyel Zoltán fideszes parlamenti képviselő látható meztelenül. A Blikk a videó képeit használta fel.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: a Fidesz még nem tudta elérni a képviselőt, nem tudott beszélni Lengyel Zoltánnal a fotókról, ezért egyelőre nem kommentálja a történteket. A Fidesz helyettes szóvivője ugyanakkor azt kérte mindenkitől, hogy ameddig nem tudnak beszélni a képviselővel, addig "megfelelő óvatossággal kezeljék a kérdést, annak kényességére tekintettel".

Sikertelenül próbálta elérni Lengyelt az [origo] is, a politikus többszöri próbálkozásunkra se vette fel a telefonját. A képviselő felesége, akivel Lengyel válófélben van, az [origo]-nak azt mondta, nem tud a képekről. Hozzátette, ha a képek valóban a férjét ábrázolják, akkor tőle kéne megkérdezni, hogy kinek és hol pózolt.

Úgy tudjuk, hogy az Index által közölt képek nem mostanában készültek. Legalábbis az [origo] egyik volt munkatársa 2005 őszén már kapott egy olyan e-mailt, amely elmondása szerint pontosan ezeket a fotókat tartalmazta. A levél akkor tudomása szerint több újságíróhoz is eljutott.