Berágott a Fidesz a köddé vált Lengyelre

Vágólapra másolva!
A Fidesz sem találja Lengyel Zoltánt, aki egyelőre csak ügyvédjén keresztül üzente meg, hogy pert indít azért, mert két lap pucérfotókat közölt, azt állítva, hogy ő látható rajtuk. Az ellenzéki párt részéről addig nem kívánták kommentálni a pucérfotókat, amíg nem beszéltek a fideszes képviselővel, aki azonban nem jelentkezett pártjánál. Az MTI szerint a pártnál sem nézik jó szemmel, hogy a képviselő nem jelentkezik náluk.
Vágólapra másolva!

Rövid nyilatkozatot adott csütörtökön az MTI-nek Lengyel Zoltán fideszes képviselő, akiről két újság közölt olyan képeket, amelyek állítólag meztelenül ábrázolták őt. "Az ügyvédeim azt javasolták, hogy indítsunk pert azokkal szemben, akik a képmásommal visszaéltek" - mondta Lengyel Zoltán az MTI-nek. Hozzátette: amennyiben megnyeri a pert, a kártérítési összeget a Bethesda Gyermekkórháznak ajánlja fel. Egyebet Lengyel Zoltán nem kívánt hozzáfűzni a nyilatkozatához.

Nem sokkal a nyilatkozat előtt közölte az MTI, hogy a Fidesz továbbra sem tudja elérni parlamenti képviselőjét, Lengyel Zoltánt. A távirati iroda fideszes körökből származó információi szerint az ellenzéki párt vezetői közül egyre többen nézik rossz szemmel, hogy a képviselő nem jelentkezik a pártnál, és így csak a sajtóból értesülnek az ügyben tett lépéseiről.

Lengyel Zoltán ügyvédje, Budai Gyula még szerdán jelentette be, hogy személyiségi jogi pert indítanak a Blikk és az Index ellen, amiért közzétették a fotókat, és többmilliós kártérítést követelnek majd. Az ügyvéd szerint a fotókat összemontírozták, mert a politikusnak más testalkata van. Lengyel Zoltán közszereplőként sem köteles eltűrni, hogy ilyen képekkel hozzák összefüggésbe a nevét - tette hozzá.

Kedden került fel a több fotót bemutató rövid videó, amelynek ismeretlen készítője azt állítja, hogy a képeken Lengyel Zoltán fideszes parlamenti képviselő látható meztelenül. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: továbbra sem tudnak beszélni Lengyel Zoltánnal, csak a sajtóból értesültek arról, hogy a képviselő ügyvédjén keresztül jogi lépések megtételét jelentette be.

Mint mondta, a Fidesz azt követően tud érdemi kommentárt adni, hogy a párt vezetéséből valaki egyáltalán kapcsolatba tudott Lengyel Zoltánnal lépni. Reméljük, hogy ez hamarosan megtörténik - fűzte hozzá. Arra a kérdésre, mi a véleménye arról, hogy a képviselő nem keresi a Fidesz vezetését, Cser-Palkovics András azt mondta: "keressük Lengyel Zoltánt, szeretnénk vele beszélni az ügyről (...) ezután mondjuk el a véleményüket és azt, hogy esetlegesen milyen lépések következnek az ügyből".

A Fidesz helyettes szóvivője ugyanakkor azt kérte még szerdán mindenkitől, hogy ameddig nem tudnak beszélni a képviselővel, addig megfelelő óvatossággal kezeljék a kérdést, tekintettel annak kényességére. Az [origo] is sikertelenül próbálta szerdán elérni Lengyelt, a politikus többszöri próbálkozásunkra sem vette fel a telefonját. A képviselő válófélben lévő feleségével tudtunk beszélni, de ő azt mondta, nem tud a képekről. Hozzátette, ha a képek valóban a férjét ábrázolják, akkor tőle kéne megkérdezni, hogy kinek és hol pózolt.

Úgy tudjuk, hogy az Index által közölt képek nem mostanában készültek. Az [origo] egyik volt munkatársa 2005 őszén már kapott egy olyan e-mailt, amely elmondása szerint pontosan ezeket a fotókat tartalmazta. A levél akkor tudomása szerint több újságíróhoz is eljutott.

Lengyel Zoltán neve egy másik ügy miatt is bekerült a médiába: júliusban a rendőrség előállította egy igazoltatás után, mert nem volt nála jogosítvány. A képviselő azt állította, hogy a rendőrök kirángatták kocsijából, ütötték, rúgták, letépték az óráját. A BRFK viszont azt közölte, Lengyel felpofozta az egyik őt igazoltató rendőrt.