A kutas rabolt a zsanai benzinkútnál

Vágólapra másolva!
Önmagát kötözte meg az a zsanai benzinkútkezelő, aki a rendőrséget rablásról értesítette. A férfi anyagi problémáit szerette volna a rabolt pénzzel rendezni.
Vágólapra másolva!

A 26 éves férfi azt állította, hogy két ismeretlen augusztus 7-én éjszaka kirabolta a benzinkutat, ahol dolgozott. Elmondása szerint az elkövetők egy nagyméretű maroklőfegyverből lövést adtak le, kezét és lábát megkötözték, és a földre fektették. A rablók magukhoz vették a mintegy 300 ezer forintos bevételt, és elmenekültek. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás alapos gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A körzeti megbízott a bejelentést követően egy percen belül a helyszínen volt, de nem találkozott senkivel, aki a rablás elkövetője lehetett volna, és a rendőrség lövedéknyomokat sem talált a helyszínelés során.

A kútkezelő kihallgatása közben több esetben ellentmondásokba keveredett, végül azonban beismerte, hogy maga találta ki a történetet. Anyagi gondjain szeretett volna segíteni a megszerzett pénzzel - közölte Mihályné Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.