Parkolódíjat követel az egészségügyi tárcától Rogán

Vágólapra másolva!
Több 10 milliárd forintnyi parkoló díjjal tartozik az SZDSZ-es vezetésű Egészségügyi Minisztérium az V. kerületi önkormányzatnak - állítja Rogán Antal, a kerület fideszes polgármestere. A minisztérium szerint az épülete előtti parkolóról a tárca rendelkezik. Ezt az álláspontját a minisztérium kész a bíróság előtt is megvédeni.
Vágólapra másolva!

A parkolásra használt közterületek után több mint 10,5 milliárd forintot kell kifizetnie az Egészségügyi Minisztériumnak - közölte pénteken Rogán Antal V. kerületi fideszes polgármester a tárca épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Az V. kerület az elmúlt évben több belvárosi közintézményt szólított fel arra, hogy szabadítsák fel az önkényesen használt területeket, és fizessék meg azok után a használati díjat. Rogán Antal elmondta: több közintézménnyel sikerült megállapodni az elmaradt díjakról, a honvédelmi és az egészségügyi tárca azonban hónapokig nem reagált a megkeresésre.

A fideszes polgármester közölte: az önkormányzat a tárcának kiküldött két határozatot az elmaradt díjak befizetéséről. Mivel ezt az Egészségügyi Minisztérium nem támadta meg, így a határozat jogerőre emelkedett - mondta Rogán, aki szerint a tárca ezzel elfogadta a közel 10,5 milliárd forint megfizetéséről szóló önkormányzati döntést az elmúlt öt év közterület-használatért. Rogán szerint nem tehetnek kivételt: ahogy a betegeknek be kell fizetniük a vizitdíjat, úgy az Egészségügyi Minisztériumnak is be kell fizetnie a közterületi díjat.

Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint a parkolóhelyek felett a minisztérium rendelkezik. A tárca ezt kész a bíróság előtt is megvédeni, amiről tavaly év végén értesítették az illetékes polgármesteri hivatalt is - fogalmaz a közlemény.

A minisztérium szerint érthetetlen, hogy miközben a Fidesz az egészségügyi intézmények anyagi helyzete miatt aggódik, képes lenne az egészségügy betegellátó intézményeinek költségvetését megrövidíteni. A tárca ugyanis költségvetésének egy részét a gyógyító intézményekre és különböző célprogramokra költi.