Sokat kell várni több határátkelőhelynél

Vágólapra másolva!
Több határszakaszon is több órás várakozással kell számolni az autósoknak és a kamionosoknak is, elsősorban a vendégmunkások visszautazása és a megnövekedett turistaforgalom miatt. A Határőrség azt ajánlja, aki tud, kerüljön.
Vágólapra másolva!

Jelentős várakozási idővel kell számolniuk az autósoknak és a kamionosoknak az országhatár több szakaszán, elsősorban a belépő oldalon - közölte a határőrség szóvivője, Szekeres Tibor. A magyar-ukrán határon, a záhonyi határátkelőhelyen a kamionosoknak 10 órát kell várniuk a kilépésre. Óránként 19-20 kamion tud átlépni a határon, így a várakozási idő előreláthatólag vasárnapra jelentősen csökkenni fog. Ugyancsak Záhonynál a belépő személyforgalomban is kialakult mintegy egy órás várakozási idő - tette hozzá.

A magyar-szerb határszakaszon, Röszkénél a belépőforgalomban három órás várakozással kell számolni, mert a szerb vendégmunkások most utaznak vissza Nyugat-Európába. Ausztria felől Hegyeshalomnál a Magyarországra érkezőknek mintegy három órába telik a határátlépés a személyforgalomban a megnövekedett turistaforgalom és az átutazó vendégmunkások tranzitforgalma miatt - derül ki a határőrség közleményéből. Hegyeshalomnál hét sávot működtet a Határőrség, de mindezek ellenére a várakozási idő valószínűleg csak kora hajnalra csökken. Ezért az ebből az irányból belépni szándékozóknak a soproni, kópházi és a rajkai határátkelőhelyeket ajánlják.