Több száz riasztást kaptak az eső miatt a tűzoltók

Vágólapra másolva!
Sok munkát adnak a tűzoltóknak a szombati esők. Több mint 300 alkalommal kellett kivonulniuk a rengeteg esővíz miatt, főként Pest és Bács-Kiskun megyében.
Vágólapra másolva!

Szombaton több mint 300-szor riasztották országszerte a tűzoltókat vízkárok elhárítására - közölte Dobson Tibor katasztrófavédelmi szóvivő. Ez a szám azonban vasárnap emelkedni fog, mert még mindig több helyen dolgoznak a tűzoltók: Baján például még 80 helyen kell pincékből, garázsokból, szuterénekből szivattyúzni a vizet. Két személyautó alatt beszakadt az úttest

A leginkább érintett területek Pest megye és Bács-Kiskun megye. Pest megyében főként Pilisszentiván, Pilisborosjenő, Pilisvörösvár, Tura, Galgahévíz, Gödöllő, illetve a Tápióságban Kóka és Tápiószecső. Bács-Kiskunban főleg Baja városát és környékén esett jelentős mennyiségű eső.

Volt egy tűzeset is szombat este: Heves megyében Mátraszentiván településen egy 12X15 méteres tetőtér-beépítésű, faszerkezetű panziónak a teteje égett. A panzió étterme zárva volt, sem vendégek, sem személyzet nem tartózkodott ott. A tűzoltók kihoztak egyebek között négy 22 kilogrammos és négy 11 és fél kilogrammos propánbutángáz-palackot.

Győr-Moson-Sopron megyében az ikrényi elágazásnál két személyautó ütközött. Négyen súlyosan, négyen könnyebben megsebesültek. A katasztrófavédelem szerint szombaton a közutakon balesetben hárman vesztették életüket, és harmincegyen sebesültek meg.