A strandon beszélgetett az országról Sólyom és Horn

Vágólapra másolva!
Az ország ügyeiről is szót ejtett Horn Gyula és Sólyom László, amikor véletlenül összefutottak a Balaton-parton. A kitüntetésügy állítólag nem került szóba.
Vágólapra másolva!

Az ország ügyeiről beszélgetett egymással Sólyom László államfő és Horn Gyula volt miniszterelnök, amikor spontán módon összefutottak a Balaton-parton - erősítette meg Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője a Vasárnapi Hírek című hetilap információját vasárnap az MTI-nek.

A főosztályvezető szerint a társalgás tartalmas és érdekes volt. A két politikus a Balaton-parton, az őszödi üdülő területén véletlenül találkozott a héten, és fél órán át beszélgettek.

Kumin Ferenc szerint a találkozón nem került szóba a volt miniszterelnök kitüntetése kapcsán kialakult konfliktus. Sólyom László ugyanis megtagadta, hogy kitüntesse a volt miniszterelnököt, akit 75. születésnapja alkalmából terjesztett fel a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjére pártja.

Sólyom azzal indokolta ezt a döntést, hogy Horn '56-os forradalommal kapcsolatos mai nézetei ellentétben állnak a mostani rendszerrel. Az államfő szerint Hornnal kapcsolatban az a gond, hogy "fönntartja azt, hogy az '56-os forradalom ellenforradalom volt".