Éjfélig lehet beadni a pótfelvételit

Vágólapra másolva!
Hétfőn jár le a jelentkezési határidő a pótfelvételire. A külön erre a célra készült jelentkezési lapot csak azok adhatják be, akiket nem vettek fel sehová, vagy akik eredetileg nem is felvételiztek.
Vágólapra másolva!

Hétfőn jár le a pótfelvételi határideje a felsőoktatási intézményekben. Az intézmények és szakok teljes listája az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján található. Pótfelvételire csak azok jelentkezhetnek, akik a normál eljárásban nem nyertek felvételt, illetve akkor még nem adtak be jelentkezési lapot.

A külön erre a célra készült jelentkezési lap annál a felsőoktatási intézménynél szerezhető be ingyenesen, amely a választott szakot meghirdette, illetve az Országos Felsőoktatási Információs Központ személyes ügyfélszolgálatán is kérhető. A jelentkezési lapon csak egy intézményt és egy szakot lehet megjelölni.

A kitöltött jelentkezési lapot a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2007 című kiadványban az intézmény által kért mellékletekkel együtt közvetlenül a felsőoktatási intézményhez kell eljuttatni az ötezer forintos eljárási alapdíj befizetése után.

A felvételi döntésről a felsőoktatási intézmények írásban értesítik a jelentkezőket.